Officieel: Fiat Punto 2012

Fiat Punto 2012
Naast de nieuwe Panda brengt Fiat een kleine facelift van de Punto mee naar Frankfurt.

De Fiat Punto krijgt voor 2012 een kleine facelift, al bleven de wijzigingen buitenaf minimaal. Zo werd de voorbumper licht hertekend en kregen de knipperlichten een nieuwe positie. Ook de achterbumper kreeg een kleine update. Liefhebbers kunnen ook opteren voor nieuwe 15-inch lichtmetalen velgen en drie nieuwe metaalkleuren: Turquoise, Ruby Red en Graphite Grey.

De grootste wijzigingen gebeurden echter onderhuids. Voortaan is de Fiat Punto namelijk beschikbaar met een TwinAir motor onder de kap. De 0.9-liter tweecilinder levert een vermogen van 85 pk en een koppel van 145 Nm, de CO2-uitstoot blijft beperkt tot 98 g/km. De 1.3-liter Mulijet dieselmotor kreeg bovendien een update, dankzij enkele nieuwe technologieën werd de CO2-uitstoot verlaagd tot slechts 90 g/km. De motor levert verder een vermogen van 85 pk en een koppel van 200 Nm.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...