Meer details: Alfa Romeo 4C Concept

Alfa Romeo 4C Concept
Op de productieversie van de Alfa Romeo 4C is het nog even wachten, in Frankfurt zien we een evolutie van het 4C Concept.

De evolutie van de Alfa Romeo 4C Concept die we in Genève zagen, krijgt ditmaal de kleur Fluid Metal in plaats van het matte rood dat het originele concept droeg. Tegen 2013 moet het model op de markt komen. Het is de bedoeling dat de compacte sportwagen ambassadeur wordt voor de DNA-technologie van Alfa Romeo. DNA staat voor Dynamic, Normal en All Weather, drie rijstanden waarover zo goed als elke nieuwe Alfa beschikt.

De wagen is ongeveer 4 meter lang en heeft een wielbasis van 2,4 meter. Ideaal om zeer wendbaar te zijn, beweert Alfa Romeo. De 4C Concept maakt gebruik van technieken die Alfa eerder al aanwendde bij het maken van de Alfa Romeo 8C: koolstofvezel, aluminium, achterwielaandrijving, maar ook van technieken die het momenteel gebruikt bij andere Alfa’s: de TCT-versnellingsbak met dubbele koppeling en de 1750 TB motor met 200 pk. Als ambassadeur van DNA, beschikt de 4C Concept uiteraard ook over het DNA-systeem.

De Alfa Romeo 4C legt amper 850 kg in de schaal, waardoor elke pk slechts 4 kg in beweging moet brengen, een mooi cijfer. 40% van het gewicht rust op de vooras, 60% op de achteras. De topsnelheid zou meer dan 250 km/u bedragen en de sprinttijd van nul naar honderd zou minder dan 5 seconden bedragen. Echte sportwagencijfers dus!

Deel dit bericht:

2 reacties op "Meer details: Alfa Romeo 4C Concept"

  1. ixke 31-08-2011 om 0:11

    lekker geil !
    moest daar nu eens geen alfa badge op staan he …

  2. MRM 31-08-2011 om 20:04

    Goh, ik vind die Alfa-badge nu persoonlijk geen minderwaarde, integendeel!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...