Lancia Flavia in Frankfurt: gaat in productie!

Lancia_Flavia_Cabrio
Eerdere berichten suggereerden dat Lancia de Flavia Cabrio niet zou bouwen. Niets is minder waar, blijkt nu.

Het is Lancia zelf dat het persbericht rondstuurt, dat de Lancia Flavia Cabrio in productie zal gaan. Na het enthousiasme dat Lancia kreeg op het autosalon van Genève, besloot het merk de Lancia Flavia, op basis van de Chrysler 200, toch in productie te nemen, ondanks eerdere berichten dat ze dat niet zouden doen. We zien het model op het autosalon van Frankfurt!

De afmetingen van de Flavia Cabrio (4,9 meter lang, 1,4 meter hoog en 1.8 meter breed) plaatsen hem aan de top van het D-segment. Aan de binnenkant is hij ruim bemeten en zou er plaats voldoende zijn voor vier inzittenden. De wielbasis meet 276 cm, voldoende volgens Lancia om ook achteraan voor voldoende beenruimte te zorgen.

De wagen staat op 18″ velgen en beschikt over LED-lichten achteraan. Beide dingen zouden ertoe moeten bijdragen dat de wagen zeer elegant overkomt. Geen hardtop voor de Lancia Flavia Cabrio, maar een soft top. Charmant, zoveel is zeker. Binnenin beschikt de wagen over een nieuwe middenconsole, een Chrysler kopiëren vond Lancia not done. En zoals dat hoort bij een cabrio, beschikt ook de Flavia over leder, cruise control en andere gadgets die het rijden comfortabeler maken.

Onder de motorkap ligt een 2.4 liter grote benzinemotor die 175 pk levert en gekoppeld wordt aan een zestraps automaat. De motor is eerder op comfort afgesteld, had de wagen sportiever moeten zijn, koos Lancia ongetwijfeld voor de 1750 TB met 200 pk. Op het autosalon van Frankfurt kunnen we de Flavia Cabrio nogmaals aanschouwen, meer info volgt dan, net zoals foto’s, nu moeten we het met één foto stellen.

Lancia_Flavia_Cabrio

Lancia_Flavia_Cabrio

Deel dit bericht:

2 reacties op "Lancia Flavia in Frankfurt: gaat in productie!"

  1. benoit 30-08-2011 om 12:36

    Is dit niet gewoon een gerebadgte Chrysler Sebring?

  2. MRM 30-08-2011 om 14:39

    In se wel, maar het interieur zou meer Italiaans zijn en de middenconsole werd naar verluidt vervangen. Met het interieur zou het dus wel ok moeten zitten!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...