Abarth Punto SuperSport: 180 pk

Abarth_Punto_SuperSport
Eén wagen op de Abarth-stand zou natuurlijk niet voldoende zijn. Tijd voor de Abarth Punto SuperSport.

De buitenkant van de Punto werd in twee verschillende kleuren uitgevoerd. Grigio Campovolo is de naam van het grijs dat gebruikt werd. Dat grijs is een verwijzing naar vroeger, toen de Karlo Abarth zijn wagens in het grijs schilderde dat afkomstig was van het vliegveld nabij met de welluidende naam Campovolo. Voor de gelegenheid werd het geheel in het mat gestoken. Aan de zijkant zijn er SuperSport graphics terug te vinden en we herkennen het model ook aan de zwarte achteruitkijkspiegels.

Dankzij een 1.4 liter grote MultiAir-motor die 180 pk en 270 Nm levert, sprint de Abarth Punto SuperSport in 7,5 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid komt neer op 216 km/u. Dankzij nieuwe remmen moet de wagen sneller dan ooit terug tot stilstand kunnen komen. Binnenin vinden we zwarte kuipstoelen van Sabelt terug. Meer foto’s volgen vanop het autosalon van Frankfurt.

Lees en bekijk hier onze rijtest met de Abarth Punto Evo.

Abarth_Punto_SuperSport

Deel dit bericht:

1 reactie op "Abarth Punto SuperSport: 180 pk"

  1. BNNY 30-08-2011 om 23:30

    Agressief uiterlijk/looks: aanwezig
    “SuperSport”: beetje overroepen.. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...