Abarth 500 Cabrio Italia in Frankfurt

Abarth 500 Cabrio Italia
Special editions, vele automakers kunnen er maar niet genoeg van krijgen. In Frankfurt zien we de Abarth 500 Cabrio Italia.

De  Abarth 500 Cabrio Italia wil elegantie en stijl combineren, zo beweert het persbericht. De buitenkleur krijgt de naam Blu Abu Dhabi, hoewel de wagen vooral 150 jaar Italiaans design wil vieren. Na zijn werelddebuut in Frankfurt zal de Abarth 500 Cabrio Italia de Giro d’Italia voor auto’s rijden.

De voorwielen worden door een 1.4 liter grote benzinemotor aangedreven die 160 pk levert. Voldoende voor een sprint van nul naar honderd in 7,2 seconden. De topsnelheid van 211 km/u lijkt ons meer dan voldoende voor een wagentje van zijn formaat. Schakelen gebeurt aan de hand van een manuele vijfbak, de wagen drinkt gemiddeld 6,5 liter benzine per 100 km.

Het interieur is voorzien van Sabelt sportstoelen die in een speciaal leder gehuld zijn. Deze stoelen wegen overigens 10 kg minder dan de stoelen die Sabelt anders aan Abarth levert. Hier en daar vind je emblemen met Cabrio Italia op en verder werd er gebruik gemaakt van aluminium accenten. 17′” velgen met een diamant-effect moeten de wagen compleet maken.

Lees hier onze rijtest met de Abarth 500.
Lees hier onze rijtest met de Abarth 500C.  

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...