Audi Urban Concept: volledig tegendraads

Audi Urban Concept
Sportiviteit en stadsverkeer gaan zelden samen. Maar niet volgens Audi! Het merk stelt de Urban Concept voor in Frankfurt.

De Urban Concept is een 1+1-zitter. Een ultralichte wagen die speciaal ontworpen werd voor het stadsverkeer. Maar ook al werd hij ontworpen voor het stadsverkeer, hij combineert dat met enkele eigenschappen van sportwagens. De conceptcar beschikt bijvoorbeeld over geen gram overbodig gewicht en het design concentreert zich op dynamisme.

De wielen (maatje 21) zitten niet onder het koetswerk, ook het gewicht van het koetswerk werd dus beperkt. Twee passagiers kunnen plaatsnemen in deze compacte wagen. Audi laat weten dat die passagiers laag tegen de grond zitten, wat een unieke rijsensatie oplevert. Instappen gebeurt langs het dak dat kan openschuiven.

De cockpit bestaat uit polymeer dat met koolstofvezel versterkt wordt. Audi wil met deze wagen haar kennis inzake lichtgewicht demonstreren. De aandrijving gebeurt door 2 elektromotoren, waardoor de wagen redelijk snel kan accelereren. De Lithium-Ion batterijen zorgen voor de energie. Hoe ver de Urban Concept kan rijden, is nog niet geweten. Laat ons hopen dat dit de voorbode is van een nieuwe, spannende Audi. Meer info vanop het autosalon van Frankfurt volgt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...