Officieel: Aston Martin V12 Vantage GT3

Aston Martin V12 Vantage GT3
Aston Martin heeft de details vrijgegeven van haar nieuwe GT3-racer.

De enorm succesvolle DBRS9 krijgt een opvolger: de Vantage GT3 racewagen. Onder de motorkap ligt een gewijzigde versie van de 6.0-liter V12. In de Vantage GT3 levert dit motorblok een vermogen van maar liefst 600 pk en een motorkoppel van 700 Nm. Alle kracht wordt overgebracht via een Xtrac zestraps sequentiële versnellingsbak met semi-automatische flippers aan het stuur.

De Vantage GT3 zal meestrijden in meerdere kampioenschappen: de FIA GT3, de ADAC Masters, het VLN-kampioenschap, de Blancpain Endurance Series, Het Britse GT-kampioenschap, ons eigen Belcar en meer. De nieuwe racewagen zal uitgebreid getest worden vanaf oktober, begin 2012 zullen de eerste leveringen plaatsvinden. Prijzen starten vanaf 298.000 Britse Pond.

Aston Martin V12 Vantage GT3

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...