Aston Martin V12 Zagato komt naar Frankfurt

Aston Martin V12 Zagato
Aston Martin brengt een bijna productie-rijpe V12 Zagato mee naar Frankfurt.

De stand van Aston Martin op het autosalon van Frankfurt is zeker een bezoekje waard, nog nooit stelde het Britse automerk zoveel supercars tentoon. De Aston Martin One-77, de Virage, de Vantage S, maar ook de nieuwe V12 Zagato zal de show stelen. Zowel ‘Zig’ en ‘Zag’ zullen van de partij zijn, de twee V12 Zagato’s die meestreden in de 24-uren van de Nürburgring. ‘Zig’ werd ongemoeid gelaten en verschijnt in race-gedaante. ‘Zag’ werd na het debuut op het Villa d’Este Concours d’Elegance omgevormd tot racewagen, maar op het autosalon van Frankfurt staat de wagen opnieuw in productie-jasje.

De V12 Zagato werd handmatig in elkaar geknutseld in Gaydon, Engeland. De wagen werd gebaseerd op de V12 Vantage en beschikt over een koetswerk uit aluminium en koolstofvezel. Voor het sublieme meesterwerk werden vakmanschap en de laatste technologieën gecombineerd. Onder de motorkap ligt een 6.0-liter V12 die een vermogen levert van 517 pk, het motorkoppel bedraagt 570 Nm. Dat de V12 Zagato een enorm positieve reactie uitlokte, behoeft geen uitleg. Als reactie daarop zal Aston Martin in de zomer van 2012 een gelimiteerd aantal Zagato’s in productie nemen. Elk van de 150 exemplaren kost maar liefst 330.000 Britse Pond, exclusief belastingen!

Aston Martin V12 Zagato

Deel dit bericht:

2 reacties op "Aston Martin V12 Zagato komt naar Frankfurt"

  1. BNNY 27-08-2011 om 11:39

    De auto is heerlijk, maar dat groen mogen ze best veranderen voor mij..

  2. mrnix 28-08-2011 om 14:14

    kvind het groen juist iets hebben :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...