Toyota Prius+
We zagen de Toyota Prius+ eerder al op het autosalon van Genève, maar konden het interieur nog niet zien. In Frankfurt kan dat wel.

Want Toyota zal de Toyota Prius+ onthullen op het autosalon van Frankfurt, dat binnenkort haar deuren opent. De Toyota Prius+ is een grotere versie van de Toyota Prius en biedt plaats aan zeven inzittenden. Onderhuids is de Prius+ dus een Prius, bovenhuids is hij weliswaar een stuk gegroeid. Hij is 15,5 cm langer, 3 cm breder en 8,5 cm hoger dan de Prius. De wielbasis groeide 8 cm.

Dankzij het feit dat Toyota voor de Prius+ lithium-ion batterijen gebruikt in plaats van Ni-Mh batterijen, kon er plaats bespaard worden. Hierdoor is er dan weer plaats voor een derde zetelrij, waardoor de Prius+ plaats kan bieden aan zeven inzittenden. Bovendien zijn Li-ion batterijen een stuk milieuvriendelijker dan gedateerde Ni-Mh batterijen.

De wagen werd zo aerodynamisch mogelijk gemaakt en er werd zoveel mogelijk overtollig gewicht overboord gegooid. Dankzij deze ingrepen zou de Prius+ de meest zuinige MPV op de markt moeten worden. Bovendien zouden kopers aanspraak kunnen maken op de ecopremie, aangezien de Prius+ minder dan 100 gram CO2 per km uitstoot. In de eerste helft van 2012 is dit model normaal gezien al verkrijgbaar bij de dealer.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius.

Toyota Prius+