Officieel: Bentley Continental GTC

Bentley Continental GTC
Na de update van de Continental GT neemt Bentley de opgefriste Continental GTC mee naar Frankfurt.

Op het autosalon van Parijs vorig jaar toonde Bentley de facelift van de Continental GT, een jaar later krijgt ook de Continental GTC een update. De GTC krijgt de styling van de GT, de wagen oogt nu iets gespierder dan de Continental GTC van de eerste generatie. Standaard 20-inch velgen, met 21-inch als optie, moeten dat karakter onderstrepen. Het spoor werd iets breder, de sturing iets scherper en ook de ophanging werd onder handen genomen. Onderstuur wordt in de kiem gesmoord door de originele 50:50 vierwielaandrijving te vervangen door een 40:60 balans.

Binnenin is de Continental GTC een en al luxe, met nu nog meer plaats voor de vier inzittenden. Er is meer beenruimte en er zijn meer mogelijkheden om zaken op te bergen. Zoals we dat van Bentley gewoon zijn, worden de meest duurzame en exclusieve materialen volledig met de hand samengebracht in de cockpit. Onder de motorkap komt de enorme 6.0-liter twin-turbo W12, gekoppeld aan een nieuwe QuickShift transmissie. Het vermogen werd opgedreven van 560 pk tot 575 pk, het koppel bedraagt 700 Nm. De luxueuze vierzitter cabrio sprint zo van 0-100 km/u in 4,8 seconden, de topsnelheid bedraagt 314 km/u. De prijs van dit alles: €170.060, al kunnen lokale belastingen variaties brengen.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Bentley Continental GTC"

 1. ixke 24-08-2011 om 12:30

  mooi, maar nu ik ondertussen ook die nieuwe “hemelse” Cadillac Ciel gezien heb …

 2. TDB 24-08-2011 om 12:54

  @ixke

  true story! 

 3. BNNY 24-08-2011 om 13:16

  Die Caddy komt er toch nooit (binnen de 4 jaar).. In tussentijd kan je met deze GTC je wel even verplaatsen tussen de zonnige buitenverblijven.. Good job Bentley!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...