Officieel: Audi A8 Hybrid

Audi A8 Hybrid
Het zat er aan te komen: de Audi A8 wordt een hybride! Afspraak op het autosalon van Frankfurt!

Maar denk bij de term hybride niet direct aan underpowered. De Audi A8 Hybrid beschikt namelijk over 245 pk, voldoende om de sprint naar 100 te voltooien in 7,7 seconden. En als het allemaal niet zo snel hoeft te gaan, is de Audi A8 Hybrid zelfs in staat om volledig elektrisch te rijden tegen 100 km/u. Weinig andere hybrides doen hem dat na.

Deze mooie prestaties komen uit de configuratie van de motor. Een 2.0 liter grote TFSI-motor (211 pk en 350 Nm) die gekoppeld wordt aan een elektromotor (54 pk en 210 Nm). De combinatie levert 245 pk en 480 Nm. Het gemiddelde verbruik van de Audi A8 Hybrid komt neer op 6,4 liter per 100 km. Zuiver elektrisch rijden kan gedurende ongeveer 3 km. De topsnelheid bedraagt 235 km/u.

De wagen krijgt drie rijmodi: EV, D en S. In EV-modus wordt er alles aan gedaan om de elektromotor van de Audi A8 Hybrid zoveel mogelijk aan te spreken. In de D-stand zoekt de A8 Hybrid het midden tussen prestaties en efficiëntie, terwijl de S-stand dient om zoveel mogelijk kracht uit de twee motoren te halen.

De Audi A8 Hybrid is te herkennen aan enkele subtiele details. Zijn lichtmetalen velgen met standaard maatje 18 – optioneel 19 – tellen 10 spaken die doen denken aan de vorm van een turbine. Hier en daar vinden we badges terug die verraden dat de benzinemotor door een elektromotor bijgestaan wordt en verder is de A8 Hybrid beschikbaar in een exclusieve kleur: Arctic Silver. Standaard wordt de A8 Hybrid uitgerust met een BOSE-geluidssysteem, airco met 3 zones en LED-koplampen. Begin 2012 wordt deze wagen in de showroom verwacht.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Audi A8 Hybrid"

  1. Bob-S 24-08-2011 om 11:28

    Ik snap het niet goed, mijn vader heeft de A8 3.0 TDI en ik moet zeggen op lange afstanden heeft die een verbruik van 6.5 liter/100km. Soms zelfs minder! En andere tests zeggen ook dat de 3.0 TDI minder verbruikt! Dus waarom deze hybride?

  2. MRM 24-08-2011 om 11:47

    Benzine blijft natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan diesel 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...