Vergelijken loont ook in autoverzekeringen!

Me First verzekering vergelijk
Op deze website vergelijken we de modellen, hun technische prestaties, het rijgedrag van de wagen enz… Bij elke auto hoort natuurlijk een verplichte verzekering. Vergelijken we die ook ?

Waarschijnlijk hebben we die reflex minder. Maar het kan op de website van mefirst.be. En autoverzekeringen verschillen erg van verzekeraar tot verzekeraar: prijsverschillen kunnen gemakkelijk oplopen tot meer dan 477€ op de jaarpremie! Hoe werkt het Eenvoudig : je vult een vragenlijst in en mefirst.be ondervraagt online de verzekeraars naar hun meest actuele tarieven. Binnen enkele seconden krijgt u de tarieven en voorwaarden terug. Deze resultaten worden in enkele kolommen naast elkaar gepresenteerd zodat u alle voorstellen kan vergelijken.

Wens je een gepersonaliseerde offerte te krijgen? Dan kan je per mail of per telefoon gecontacteerd worden door de verzekeraar van je keuze. Deze dienst is gratis, dus waarom niet even vergelijken

Deel dit bericht:

6 reacties op "Vergelijken loont ook in autoverzekeringen!"

 1. ontheronix 23-08-2011 om 14:53

  Zitten nog veel bugs in, kies maar eens een ‘eerste ingebruiksstelling’ voor 1989…
  Begin jaren ’90 is de reeks te kiezen merken ook verre van compleet, wrs ook een bug.

 2. Johan-bertrands 24-08-2011 om 8:38

  We maken op mefirst.be gebruik van een database van eurotax die alle modellen heeft van de laatste 12 jaar. Oudere wagens vind je niet terug in deze database. Zoek je toch een verzekering voor een oudere wagen ? Neem een gelijkaardig model met dezelfde kw en je premie burgerlijke aansprakelijkheid zal juist zijn. Indien je wagen ouder is dan 17 jaar geven de verzekeraars korting op je verzekering (bvb 50% korting als je naast deze oudere wagen ook nog een recentere bij hen verzekerd hebt). Dus in die gevallen neem je best kontakt op met de verzekeraar want echte vaste regels zijn er niet.

 3. brambo 24-08-2011 om 9:47

  er zitten inderdaad gigantisch grote verschillen op de bedragen. Maar vergelijk zeker ook de inhoud van de polissen. Dit kan hard verschillen van verzekeraar tot verzekeraar.
  De goedkoopste is dus niet altijd de beste! (eigen ervaring…) 

 4. Karolien 24-08-2011 om 10:08

  Waarom die verschillen er zijn heeft soms te maken met de inhoud van de verzekering. Wie de beste service heeft is moeilijker te achterhalen. Er is een interessante blog die wat uitleg geeft over waarom de premies zo kunnen verschillen : http://www.verzekeringen-blog.be/2011/02/4-redenen-waarom-de-premie-van-autoverzekeringen-zo-veschillen/

 5. ontheronix 24-08-2011 om 13:57

  @johan-bertrands: Ahzo, dat verklaart een en ander, misschien is het daarom interessant om het lijstje dan niet helemaal tot 1938 te laten gaan? Of de jaren waarvoor geen auto’s zijn uit de dropdown lijst te halen? Want ik kan mij voorstellen dat dit verwarring oproept bij gebruikers.
  Voor de rest wel een zeer handige site!

 6. Johan-bertrands 24-08-2011 om 14:11

  @ontheronix : Goede suggestie. Doen we iets aan. Sheers.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...