Gerucht: Volkswagen komt met elektrische eenzitter


Volgens de laatste geruchten komt Volkswagen naar Frankfurt met een elektrische eenzitter.

Hoewel carpooling wel voorkomt, rijden nog steeds enorm veel mensen alleen per auto richting werkplek. Volkswagen doelt op dit publiek met een elektrische eenzitter, die nauw aansluit met het L1 en XL1 concept. Deze elektrische wagen zou als conceptversie debuteren in Frankfurt, met een mogelijke productie ervan in het achterhoofd.

Jürgen Leohold, hoofd ontwikkeling bij Volkswagen, noemt het een nieuwe vorm van mobiliteit. Een wagen die slechts plaats biedt aan één persoon is kleiner, lichter en heeft minder energie nodig om de inzittende te vervoeren. Dat een dergelijke wagen beter scoort qua energie-efficiëntie, is dan ook niets meer dan een logisch gevolg. Cijfers werden nog niet onthuld, maar als de geruchten kloppen, volgen die zonder twijfel in Frankfurt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...