Gelekt: Nieuwe Mercedes B-Klasse

Mercedes B-Klasse 2012
De eerste officiële foto van de nieuwe Mercedes B-Klasse is gelekt, de wagen maakt zijn opwachting op het autosalon van Frankfurt.

We konden jullie eerder al een beeld tonen van de achterkant en het interieur van de nieuwe B-Klasse, vandaag krijgen we een eerste foto van de voorkant te zien. Moeilijk te zeggen of de nieuwe B-Klasse progressie boekt ten opzichte van zijn voorganger. Door een Viano neus op de B-klasse te plakken krijgt de wagen natuurlijk meteen de uitstraling van een busje mee, al doet Mercedes wel haar best om de B-klasse wat slanker te doen ogen, door hem wat lager tegen de grond te zetten. Dat zien we ook bevestigd in de officiële gegevens die we van Mercedes kregen, de nieuwe B-klasse zal 4,359 mm lang (+ 86 mm), 1.786 mm breed (+9 mm) en 1.557 mm hoog (-45 mm) zijn. De weerstandscoëfficiënt van slechts 0,26 werd bereikt dankzij duizenden uren in de windtunnel, niet onbelangrijk voor de CO2-uitstoot.

Onder de motorkap komen viercilinder motoren met turbo te liggen. Langs benzinezijde gaat het om een 1.6 met 122 of 156 pk. Bij de zelfontbranders is er keuze uit een 1.8-liter met 109 pk en 250 Nm, alsook uit een 1.8-liter met een vermogen van 136 pk en 300 Nm koppel. Uiteindelijk zal ook een 2.0-liter benzinemotor aan het gamma worden toegevoegd, maar specificaties daarvan zijn voorlopig onbekend. Elke hierboven vernoemde motor zal gekoppeld worden aan een start/stop-systeem, schakelen kan via een manuele zesbak of een nieuwe 7G-DCT transmissie met dubbele koppeling. Mercedes hint ook naar mogelijke alternatieve (lees: hybride, elektrische, …) aandrijvingen in de toekomst. Meer details op het autosalon van Frankfurt! (Via: Jokeforblog)

Mercedes B-Klasse 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...