Gerucht: BMW M5 diesel


Volgens de laatste geruchten werkt de M-afdeling van BMW aan een krachtige 5-Reeks diesel.

Eerst turbo’s bij de M-afdeling, nu ook diesels zo blijkt. Hoewel we in de titel spreken over een M5 diesel, is de kans echter klein dat BMW ook de benaming M5 zal gebruiken voor de krachtigste 5-Reeks diesel. Waarschijnlijker is een benaming zoals de 1-Reeks M Coupe. De 5-Reeks M Diesel (M550dX, 550dXM of wat het ook wordt) zal bovendien uitsluitend aangeboden worden met vierwielaandrijving vanwege het hogere verwachte motorkoppel van de dieselmotor.

Het zou gaan om een 3.0-liter tri-turbodiesel. Een kleine turbo moet turbolag vermijden bij de start, twee grotere twin-scroll exemplaren moeten helpen bij hogere snelheden. Het vermogen zal zonder twijfel lager liggen dan dat van de M5, toch wordt maar liefst 500 pk verwacht. Je moet tot slot niet de meest snuggere zijn om te voorspellen dat de nieuwe M dieselmotor ook in andere M modellen komt te liggen zoals de BMW X5 en X6. Wanneer de M550dX er zou komen is voorlopig niet bekend, maar de komst ervan werd naar zeggen reeds bevestigd door BMW zelf.(Via: TheDetroitBureau)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gerucht: BMW M5 diesel"

  1. Wolf 20-08-2011 om 14:18

    Trekkracht prima, verbruik prima, geluid k*t. En juist dat laatste is één van de redenen om een M te kopen, toch?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...