Wheelsandmore brengt de SLR “7o7 Edition”

Mercedes SLR 7o7 door WheelsAndMore
De productie van de Mercedes-McLaren SLR ligt al enkele jaren achter ons, toch voorziet Wheelsandmore een update voor deze hypercar.

Na 2.200 exemplaren liep de samenwerking tussen het Duitse Mercedes en het Britse McLaren ten einde. Mercedes leverde de krachtbron, het koetswerk en het interieur, McLaren bracht op zijn beurt de opgedane knowhow uit de F1 over op deze supercar. Na deze succesvolle samenwerkingen gingen beide bedrijven elk hun eigen weg op, met als resultaat dat we nu 2 supercars hebben: de SLS AMG en de MP4-12C, in de plaats van één!

Maar liefst €350.000 moest je neertellen voor de basisuitvoering, maar in ruil kreeg je wel duizelingwekkende prestatiescijfers. 626 pk en bijna 800 Nm koppel, een topsnelheid van 330 km/u en tegelijk was het een dagdagelijks bruikbare wagen. Critici vonden hem te nerveus op de weg, maar daar hebben de Duitsers van Wheelsandmore eindelijk een oplossing voor gevonden.

Dankzij de samenwerking met ophangingsspecialst KW Antomotive werd er een nieuwe ophanging geïnstalleerd, waardoor de wagen beter de stuurbewegingen aanvoelt. Daarbovenop werd er een grotere compressor geïnstalleerd en kreeg de ECU eveneens een update. Daardoor krijgt de Silver Arrow 707 pk, vandaar ook de naam van deze special edition. Het koppel stijgt mee tot 915 Nm, de sprintcijfers blijven steken op 3,5 seconden, maar daarmee kan je nog steeds een hoop sportwagens de baas blijven aan het stoplicht. Voor de veiligheid werden de remmen ook opnieuw afgesteld om met het nieuwe vermogen overweg te kunnen.

Niet alleen de motor kreeg een update, ook het uiterlijk. Zo krijg je heerlijke zwarte 20″ velgen waar er rode accenten in verwerkt zijn. Binnen strooit Wheelsandmore nog naar hartenlust met koolstofvezel en alcantara, waarmee je V8 supercar weer een tijdje mee kan. Maken of kraken, deze SLR 7o7 Edition?

Deel dit bericht:

1 reactie op "Wheelsandmore brengt de SLR “7o7 Edition”"

  1. mrnix 17-08-2011 om 13:11

    maken

Reageer

Reactie aan het plaatsen...