Teaser: Jaguar C-X16 Concept

Jaguar C-X16 Concept
Jaguar heeft een eerste schets vrijgegeven van de C-X16 Concept, die in Frankfurt zal debuteren.

De Jaguar C-X16 werd eerder al gespot, vermomd als een XK. Op 7 september zal Jaguar echter de volledige details vrijgeven van dit nieuwe ontwerp. De C-X16 Concept, ook wel XE genoemd, zal op een verkort chassis komen te staan van de volgende XK. Hiermee komt de Jaguar XE meteen op het terrein van de Porsche Boxster en BMW Z4, die zeker en vast op hun hoede mogen zijn. Jaguar belooft een nieuwe benchmark te zetten qua design, rijkwaliteiten en technologie.

Jaguar heeft zonder twijfel ambitieuze plannen. Buitenaf zal het concept meerdere invloeden dragen van de C-X75, die net als de C-X16 vroeg of laat in productie zal gaan. In de wandelgangen wordt voor de C-X16 gesproken over eind 2012, al staat er nog lang niets vast op dit moment. Een nieuwe zescilinder zou zorgen voor de aandrijving van de coupé (en roadster). In de krachtigste modellen zou deze voorzien worden van een turbo of supercharger. Het eerste voorproefje krijgen we alvast in Frankfurt, wij kunnen niet meer wachten!

Jaguar XE

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...