Gerucht: Porsche 911 Clubsport, Targa en Speedster

Porsche 911 991 Speedster Targa Clubsport
Over enkele weken haalt Porsche in Frankfurt eindelijk het doek van de nieuwe 911, volgens de laatste geruchten komen er ook een heleboel speciale edities.

De huidige Carrera kan je krijgen met zowel vierwielaandrijving als achterwielaandrijving, als Cabriolet, Targa of als brutale Turbo. Om de keuze compleet te maken kan je deze modellen ook nog eens combineren, zodat iedereen aan zijn trekken komt. We twijfelen er niet aan dat de komende 911 dezelfde varianten met zich mee zal brengen, maar er zouden nog meer versies op til zijn.

Zo meldt het doorgaans goed ingelichte Automobile Magazine dat er zowel een Clubsport, Speedster én een volledig vernieuwde Targa op de planning staan. De geruchten over de volledig vernieuwde en tegelijk oldschool Targa doken eerder reeds op. Momenteel krijgt de Porsche 911 Targa steevast vierwielaandrijving en een vaste glazen achteruit waardoor er eigenlijk niet veel Targa meer aan is, maar dat zou dus verleden tijd zijn. Als voorbeeld namen de ontwikkelaars bij Porsche de tweede generatie Targa, waardoor we eind 2013 terug een icoon op de weg zouden mogen verwelkomen.

Eveneens wordt er gesproken van een Clubsport of CS pack voor de 911. Momenteel zijn er genoeg gestripte modellen aan de bovenkant van het 911 gamma zoals de GT2 (RS) en GT3 (RS), maar ook de Carrera zou in de toekomst gelanceerd worden in een lichtere variant. De moderne 911’s zitten bomvol met luxe en comfort, waardoor een lichtgewicht 911 redelijk snel kan bekomen worden door het verwijderen van de ‘achterbank’ en een interieur zonder veel gadgets. In 1988 werd er al eens een Clubsport versie gebouwd, maar liefst 350 exemplaren vonden een eigenaar. Deze speciale uitvoering was tevens het afscheidsmodel van de 3.2 Carrera reeks.

Al het goede komt in drievoud, zo luidt toch het spreekwoord. Vandaar dat Porsche nog een derde speciale versie zal uitbrengen, namelijk een nieuwe 911 Speedster. Met de 911 Cabriolet als basis is het slechts een kleine moeite om de wagen om te bouwen tot een Speedster. We denken daarbij aan een verbrede achterkant, een licht gewijzigde daklijn, een stevig windscherm en unieke velgen/accenten. Porsche lanceerde laatstleden nog een Speedster als limited edition, maar dat was eerder om de verkoop aan de gang te houden. De nieuwe Speedster zou overigens in twee versies beschikbaar zijn, als semi-racer of als echte eye-catcher.

De designers in Zuffenhausen hebben duidelijk goed naar het verleden gekeken en daarop verder gewerkt. Met deze uitbreiding van het modellengamma binnen de 911 reeks krijgen we waarschijnlijk nog meer special editions te verwerken, maar toch biedt het de petrolhead in ons de kans om nog specifieker een model te vinden dat aansluit bij onze noden en wensen. Of deze geruchten echter volledig waar zijn zal enkel de tijd uitwijzen, maar noteer alvast 13 september in jullie agenda. Dan lanceert Porsche de nieuwe 911 reeks en ook wij zullen op de eerste rij staan!

Porsche 911 991 Speedster Targa Clubsport

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gerucht: Porsche 911 Clubsport, Targa en Speedster"

  1. mrnix 17-08-2011 om 13:11

    bring it on!

  2. Wolf 18-08-2011 om 13:19

    YES YES YES

Reageer

Reactie aan het plaatsen...