Preview: Lotus Evora GTE Road Car Concept

Lotus Evora GTE Road Car Concept
Lotus komt naar Pebble Beach met de Evora GTE Road Car Concept, een straatracer met 420 pk.

Op het Pebble Beach Concours d’Elegance zal Lotus de GTE Road Car Concept voorstellen, afgeleid van de Evora GTE die reeds in de 24-uren van Le Mans reed. In tegenstelling tot de 280 pk van de standaard Evora, levert de V6 in dit concept maar liefst 420 pk. Schakelen gebeurt met een sequentiële race versnellingsbak.

De neus van de GTE Road Car ziet er agressiever uit en op de achterklep rust een vaste spoiler. Verder krijgt de wagen ultra lichtgewicht velgen met een centrale wielmoer, Pirelli P-Zero Corsa banden moeten zorgen voor een optimale tractie. Nu nog hopen dat de wagen snel het productiestadium haalt.

Lotus Evora GTE Road Car Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Lotus Evora GTE Road Car Concept"

  1. Wolf 16-08-2011 om 21:50

    Motor blijft zwakke punt van de Lotusen. Deze is een ‘gewone’6 cilinder van Toyota die is aangepast. Vooral kwa motorgeluid geen topper. Zie filmpje op Autovisie.nl. Jammer want deze auto verdient meer. Ik was vroeger verliefd op de Esprit maar die kon ook niet mee met de echte toppers ( oa door versnellingsbak uit een Renault 25).

Reageer

Reactie aan het plaatsen...