Video: Ferrari 458 Italia vs McLaren MP4-12C

Ferrari 458 Italia vs McLaren MP4-12c
De Ferrari 458 Italia en de McLaren MP4-12C, beiden supercars die aan elkaar gewaagd zijn qua cijfermateriaal, maar er kan maar 1 de beste zijn..

De rode Italia is al een tijdje op de markt, zo zagen we hem voor het eerst in 2009 op het Autosalon van Frankfurt. Meermaals zijn de sublieme rijeigenschappen al geprezen en bewezen, Ferrari staat er dan ook om bekend dat het de opgedane ervaring uit de F1 naadloos kan overzetten naar hun straatmodellen. Ook hun F1 piloten helpen mee met de ontwikkeling door de ingenieurs met raad en daad bij te staan. Verantwoordelijke voor al dat goeds blijkt de 4,5 liter V8 motor te zijn, goed voor 571pk. Topsnelheid ligt ver voorbij de 300 km/u, slechts 3,4 seconden duurt het alvorens de 100 km/u bereikt is en hij is voor een tijdje uitverkocht.

De McLaren MP4-12C is de te duchten concurrent van de Ferrari. Hij vertoont grote gelijkenissen, zo bezit deze ook een V8 motorblok dat goed is voor 592 pk. De topsnelheid ligt eveneens rond de 320km/u, de sprinttijd is dan weer wél in het voordeel van de Britse sportwagen. Het duurt namelijk maar 3,1 seconden om tot 100 km/u te geraken. Qua prijzenpolitiek scoort de McLaren ook lichtjes beter, alhoewel je nog vrij brutaal door de optielijst heen kan gaan. Maar net zoals de Ferrari is het orderboek van de McLaren voor de komende maanden meer dan volgeboekt.

Cijfers zeggen uiteraard niet alles, dat bewijst de onderstaande video van Fifth Gear. Iedereen heeft uiteraard zijn voorkeur voor een wagen, toch proberen Tiff Needel en Jason Plato beide wagens eerlijkheidshalve aan de tand te voelen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video: Ferrari 458 Italia vs McLaren MP4-12C"

  1. ixke 10-08-2011 om 14:22

    jaaaaja, ik begin te begrijpen waarom Rowan Atkinson enkele dagen geleden met zijn MacLaren “door het lint gegaan is” en zn ding perto gereden heeft :-))))
    groet uit de tropen
    ixke
    http://bahia.basix.cc

Reageer

Reactie aan het plaatsen...