Officieel: Suzuki Swift Sport

New Suzuki Swift Sport
Suzuki komt naar Frankfurt met de nieuwe generatie van de Swift Sport.

De nieuwe Suzuki Swift Sport oogt agressiever dan zijn voorganger, de wagen lijkt lager en straalt zo ook meer stabiliteit en spanning uit. De grille is nu van een iets groter formaat dan de Swift Sport gelanceerd in 2006. De wagen blijft uitermate compact met een lengte van 3.890 mm, een breedte van 1.695 mm en een dak dat slechts 1.510 mm boven de grond uitsteekt. Binnenin vindt men enkele sportieve accenten, terwijl Suzuki tracht te zorgen voor een kwalitatief uitzicht en dito beleving.

De 1.6-liter atmosferische benzinemotor levert nu meer vermogen, terwijl het verbruik omlaag ging. De 136 pk sterke motor wordt gelinkt aan een speciaal ervoor ontwikkelde manuele zesbak, die een compromis zoekt tussen prestaties en milieuvriendelijkheid. Daarnaast zou de Swift Sport nu nog scherper sturen dankzij een herziene ophanging. De veiligheid werd ook niet vergeten, zo krijgt de Swift Sport maar liefst zeven airbags en zoals de norm stelt ook een ESP-systeem. Meer details volgen ongetwijfeld op het autosalon van Frankfurt, waar de wagen zijn wereldwijd debuut maakt.

Suzuki Swift Sport

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...