Eerste schets: Nieuwe Hyundai i30

Hyundai i30 schets
Hyundai heeft een eerste schets vrijgegeven van de volgende generatie i30.

Hyundai zal op het autosalon van Frankfurt de nieuwe i30 voorstellen en wil ons nu al een blik gunnen op het design van het model. De nieuwe generatie krijgt meteen een dynamische look met het voor Hyundai kenmerkende “Fluidic Design”. De nieuwe i30 moet een opwindende uitstraling krijgen, waardoor het model voort kan borduren op het huidige succes van de huidige i30. Voor de ontwikkeling van de nieuwe i30 werd het R&D centrum in Rüsselsheim (Duitsland) ingeschakeld. De wagen wordt dan ook volledig in Europa ontwikkeld. De i30 zal qua design mooi aansluiten bij de recent gelanceerde modellen van Hyundai, waaronder de i40 en Veloster.

Chief Designer Thomas Bürkle is bijzonder trots op de nieuwe i30: “Bij het ontwerpen van de wagen hebben we krachtige, maar vloeiende lijnen gebruikt die de i30 een uitgesproken atletische look geven, alsof hij constant in beweging is, zelfs als de auto stil staat. De sportieve karaktertrekken en dynamische proporties tonen duidelijk het verwantschap met de i40, waarmee hij het Hyundai-DNA deelt. Dat geldt trouwens ook voor het typische hexagonale radiatorrooster.” Hyundai verwacht dat de nieuwe generatie i30 een belangrijke rol zal spelen in het C-segment. Het model moet het imago van het merk verder uitbouwen, sinds 2007 staat de i30 namelijk synoniem voor betrouwbaarheid en kwaliteit, daar wil het merk nu ook emotionele aantrekkingskracht en stijl aan toevoegen.

Hyundai i30 schets

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...