Gerucht: ultieme Lamborghini Gallardo in Frankfurt

Lamborghini Gallardo Super Trofeo
Volgens de laatste geruchten komt Lamborghini naar Frankfurt met de meest hardcore Gallardo ooit.

Lamborghini kondigde reeds aan naar Frankfurt te komen met een nieuwe sportwagen, de laatste geruchten doen vermoeden dat het zou gaan om de ultieme Gallardo. Volgens Auto Express zal Lamborghini namelijk een straat-legale versie bouwen van de Gallardo Super Trofeo uit het gelijknamige race-kampioenschap. Dit circuitbeest is gebaseerd op de LP560-4 en er werden slechts 30 exemplaren van geproduceerd. Elk exemplaar beschikt over een 562 pk sterke 5.2-liter V10 gelinkt aan een zestraps e-gear transmissie met peddels.

Natuurlijk werd hierbij het interieur gestript, kreeg de wagen een race-ophanging en werd overvloedig gebruik gemaakt van composiet materialen. De racewagen zet slechts 1.300 kg op de weegschaal, een dikke 110 kg minder dan het standaard model en 40 kg lichter dan de Gallardo Superleggera. Verder beschikt de wagen over een heleboel aerodynamische aanpassingen, zoals een grote spoiler achteraan en een grondknuffelende splitter vooraan.

Het productiemodel dat Lamborghini zou meebrengen naar Frankfurt zal over dezelfde ingrediënten beschikken: de lichtste productie-Gallardo ooit, agressievere looks en potentieel extra vermogen uit de V10. Een 0-100 km/u tijd van 3 seconden en een topsnelheid van 338 km/u zijn zeker mogelijk. Het model wordt verwacht in een felrood kleurtje, er zou slechts een zeer gelimiteerd aantal stuks van geproduceerd worden. Het is voor Lamborghini de meest gepaste wijze om afscheid te nemen van de Gallardo, die volgend jaar zou vervangen worden door een volledig nieuw model: de Cabrera. (Via: AE)

Lamborghini Gallardo Super Trofeo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...