Enkel voor Duitsland: Hyundai Genesis Coupe GT

Hyundai Genesis Coupé GT
Duitsland krijgt 50 stuks van een gelimiteerde Hyundai Genesis Coupé GT.

Iedereen herinnert zich zonder twijfel nog de laatste 24-uren van de Nürburgring, maar misschien niet het Hyundai Schuhmann Motor Sport Team. Zij reden de groene hel door met een Genesis Coupé, die als inspiratie diende voor deze gelimiteerde editie van Hyundai’s scheurijzer.

De Hyundai Genesis Coupé GT beschikt over de 3.8-liter V6 met 303 pk die we zelfs reeds aan de tand voelden, het motorkoppel bedraagt 361 Nm. Geen wijzigingen daar dus, wel kreeg de wagen vier dikke uitlaatpijpen. De sprint van 0-100 km/u werd met 6,3 seconden een tiende sneller, de topsnelheid werd opgetrokken van 223 km/u naar 240 km/u.

Verder staat de wagen 30 mm lager op zijn poten en werden de 19-inch lichtgewicht OZ Ultraleggera velgen omhuld met Dunlop Maxx GT banden. Helaas is de gelimiteerde editie enkel voor Duitsland bestemd. Slechts 50 stuks zullen in ons buurland verkocht worden.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6 (+Video)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...