Lexus LF-A gaat dakloos

Lexus LF-A Roadster
Als we de laatste roddels mogen geloven, zal de Lexus LF-A binnenkort zijn dak eraf gooien.

Of dat nuttig is bij een supercar die op elke mogelijke plaats aan gewichtsbesparing deed, is maar de vraag. Het afwerpen van het dak brengt namelijk een behoorlijke hoop gewicht met zich mee en bovendien is het moeilijk om de koets even stijf te krijgen als bij een exemplaar dat wél over een dak beschikt. Maar afgezien van de zin of de onzin van een dergelijk model, hebben we toch enkele previewfoto’s van de LF-A Cabrio klaarstaan.

Theophilus Chin photoshopte een bestaande LF-A en sneed er het dak af. Het resultaat mag er op zich best wel wezen. Designsgewijs alleszins. Of de prestaties navenant zullen zijn, is nog maar de vraag. De huidige LF-A beschikt over een V10-motor die 560 pk levert. Het uitlaatgeluid heeft behoorlijk wat weg van een F1-wagen en is zelfs in staat een glas te breken. Nul naar honderd duurt amper 3,7 seconden, de topsnelheid komt neer op 325 km/u. Dit model zou tegen 2014 op de markt komen, we zijn alvast benieuwd.

Lexus LF-A Roadster

Lexus LF-A Roadster

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...