Wat brengt Lamborghini mee naar Frankfurt?

Lamborghini teaser IAA 2011 Frankfurt
Over enkele weken start het Autosalon van Frankfurt, en Lamborghini – koning der teasers – probeert ons nu al warm te krijgen voor hun première.

Via een mooie poster verkondigen ze de komst van een nieuwe supersportwagen op het komende autosalon. Over welk model ze het hebben is nog een goed bewaard geheim, maar gelukkig kunnen we zelf het één en ander uitsluiten. De nieuwste V12 telg, de Aventador is nog geen jaar oud, waardoor een Roadster variant nog niet aan de orde is. Ook voor een SuperVeloce versie is het nog veel te vroeg, deze komt steevast aan het einde van de productieperiode om de verkoopscijfers op pijl te houden. Een speciale editie – RWD! – nu al lanceren zou ook geen steek houden, aangezien de productie van het gewone model al uitverkocht is voor het komende jaar..

Dan is het logischerwijs de beurt aan de Gallardo, want deze is ook al van 2004. In 2008 volgde de LP560 update waarmee hij gerust nog een tijdje kon blijven. Een volledig nieuwe Gallardo zou een (te) grote verrassing zijn, want nergens werden er al testmules gespot. Lamborghini is zeer goed in het geheim houden van testmodellen, maar een compleet nieuw model uit hun mouw schudden zit er ook niet direct in. Zeker niet nu dat Audi R8 – Gallardo’s verwante broeder bij Audi – nog enkele jaren verder gaat. Nog een speciale versie van de Gallardo is ook een mogelijkheid, na de SuperleggeraPerformanteBicoloreTricolore. Met de geruchten over een beperkte serieproductie van het Sesto Elemento concept uit Parijs lijkt dit misschien wel het meest aannemelijke.

Of we hebben het volledig bij het verkeerde eind en Stephan Winkelmann kondigt in naam van Lamborghini eindelijk de Estoque aan in productievorm. Deze heerlijke vierdeurscoupé gaat al een tijdje mee zonder dat er echt concrete aanwijzingen zijn geweest van de Italianen uit Sant’Agata om de wagen in productie te nemen. De Estoque kan de verrassing worden van het Autosalon van Frankfurt, maar zelfs dan zouden er al mensen gepolst zijn op privé events. En na zo’n events volgt er meestal wel een stroom aan officieuze informatie, wat tot nu toe nog niet het geval is geweest.

Wij zetten ons geld alvast op een afscheidsmodel van de Gallardo, met invloeden van het Sesto Elemento concept.

Lamborghini teaser IAA 2011 Frankfurt

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...