Onthuld: Mazda CX-5

Mazda CX-5
Mazda komt naar het autosalon van Frankfurt met de CX-5, een Crossover onder de CX-7.

De Mazda CX-5 wordt Mazda’s eerste productiemodel dat uitgerust zal worden met allerlei SkyActiv componenten zoals het chassis, de motor, de transmissie en de nieuwe Kodo designtaal. De nieuwe CX-5 staat op een nieuw modulair platform dat in de toekomst gebruikt zal worden voor alle Mazda’s tussen de Mazda3 en CX-7. Het design van het model is afgeleid van het Minagi Concept dat we dit jaar op het autosalon van Genève konden bewonderen.

Onder de motorkap van de CX-5 vinden we bij de lancering een 173 pk en 420 Nm sterke 2.2 turbodiesel, deze wordt gekoppeld aan een nieuwe handmatige zesbak. De motor zou 20% zuiniger zijn dan de 2.2 diesel die hij vervangt, de CO2-uitstoot zou 120 g/km bedragen, een unieke waarde voor een wagen die even groot is als de Audi Q5. Om deze lage verbruikscijfers te bereiken heeft Mazda onder andere gesleuteld aan de compressieverhouding. Later zal Mazda ook een krachtigere versie van deze dieselmotor lanceren, samen met een SkyActiv benzine motor. Meer details volgen op het autosalon van Frankfurt, waar ook de facelift voor de Mazda3 gelanceerd zal worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...