Audi verlengt de levensduur van de R8

Audi R8
Audi lijkt nog niet van plan om de Audi R8 te vervangen, het model krijgt volgend jaar een facelift waardoor hij nog enkele jaren op de markt kan vertoeven.

De designers bij Audi hebben het  beste uit de kast gehaald toen ze 5 jaar geleden het lijnenspel van de R8 uittekende. Wij als Belgen mogen extra trots zijn, want landgenoot Luc Donckerwolke was designverantwoordelijke van het concept model! Omdat het uiterlijk zo typerend is voor de R8 zal men daar ook niet aan raken bij de komende facelift. We mogen naar goede gewoonte wel hier en daar nog wat extra LED’s verwachten, net zoals een licht gewijzigde voor- en achterbumper.

De grote wijzigingen zullen binnenin gebeuren, zowel onder de motorkap als voor het interieur. Nog betere materialen en een betere afwerking moeten de wagen terug strijdbaar maken met de Porsche 911, Mercedes SL, … Het motorvermogen van de basisversie, met een 4.2-liter V8, zou stijgen van 420pk tot 444pk, de topversie met een heerlijke 5.2-liter V10 zou zelfs 533pk meekrijgen. We herkennen hierin dezelfde waarden als de Audi RS5, begrijpelijk aangezien beiden hetzelfde motorblok gebruiken. Bovendien zou ook de fel bekritiseerde R-tronic automaat verdwijnen ten voordele van een S-tronic transmissie met 7 verzetten.

Dankzij deze lichte wijzigingen zou de sportwagen van Audi wel nog enkele jaren meekunnen met de gevestigde waarde. Tegen 2012 mogen we een nieuw concept verwachten, en een jaar later zou het model effectief voorgesteld worden. Het Autosalon van Frankfurt 2013 staat dus met stip gemarkeerd door het ontwikkelingsteam van Audi.

Audi R8

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...