Video: Pagani Zonda R op het circuit

Pagani Zonda R circuit
Een Pagani is een adembenemende verschijning. En zelfs dat kan nog beter! Aanschouw de Pagani Zonda R op het circuit!

Deze Pagani R wordt brutaal losgelaten op een circuit in Noord Italië, tot groot jolijt van de Pagani crew – inclusief Horacio himself- en de nieuwe eigenaar. Deze fortuinlijke Chilieen betaalde bijna anderhalf miljoen euro, maar aangezien hij nog een gewone Cinque Roadster, een Enzo en een F50 heeft, zal het geld geen probleem zijn. De Zonda R is specifiek gebouwd voor op het circuit, dus hij zal er niet van kunnen genieten op de openbare weg. Dat verplicht de goede man om steeds naar het circuit te trekken, maar daar komt deze hypercar duidelijk volledig tot zijn recht. Pagani testrijder Andrea Montermini was eveneens aanwezig met raad en daad, wat wel handig kan zijn bij een wagen met 750 pk en 710 Nm. Een sprint van nul tot 100 km/u is voorbij in 2,7 seconden en de topsnelheid ligt rond de 344 km/u, maar deze waarden spelen niet echt bij circuitwagens. Wat wél mooi op het palmares staat is de snelle ronde op de befaamde Nürburgring, waarmee hij de Ferrari FXX en de Radical SR8LM achter zich laat met een toptijd van 6 minuten en 47 seconden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...