Maserati GranTurismo S door Anderson

Maserati GranTurismo S tuning Anderson Germany
De Duitse tuner Anderson ziet het leven van sportwagens vrij zwart in, vandaar dat de Maserati GranTurismo S omgetoverd werd tot een Superior Black Edition.

Het recept van Anderson is nu wel al vrij duidelijk, je neemt een sportwagen die vanzelf al voldoende flair en uitstraling heeft en je voorziet deze van een zwarte folie. Dit werd ook toegepast op de Maserati GranTurismo S die vanaf heden beschikbaar is bij Anderson als een Superior Black Edition. De volledige wagen werd uitgevoerd in het matzwart, op de raamomlijsting, velgen, grille en de Maserati drietand vooraan na. Deze blijven glossy zwart, waardoor een er bijzondere kleurcombinatie ontstaat, aldus de tuner zelf. De rode remklauwen geven op hun beurt dan weer een mooie touch aan het geheel.

Gelukkig wordt er meer dan enkel een nieuwe koetswerkkleur voorzien, zo wordt het krachtige V8 motorblok – afkomstig van Ferrari – nog een klein beetje meer opgewaardeerd dankzij gesleutel aan de elektroniche motorregeling. Waar een standaard GranTurismo S de beschikking heeft over 440 pk, heeft de Superior Black Edition 492 pk. Wat deze stijging teweeg brengt bij stoplichtsprintjes of topsnelheid is niet bekend, wel laat Anderson weten dat er een volledig nieuwe uitlaatsysteem werd  geïntegreerd. Het nieuwe exemplaar zorgt voor een gewichtbesparing van 13 kg en een vermogenstoename van 12 pk, onder het motto ‘alle kleine beetjes helpen’.

Binnenin wordt de wagen volledig vernieuwd, voornamelijk door het gebruik van alcantara, zwarte koolstofvezel en contrasterende rode stitching. Aan de passagierszijde valt het allemaal nog wel mee, maar voor de bestuurder ziet het er allemaal wat overdreven uit. Net zoals dat het geval is bij de tuningwagen bij jou om de hoek wordt deze Superior Black Edition volledig uitgerust met een geluidssysteem hetwelke geen gelijke kent. Omdat enkel muziek ook wat saai kan worden na verloop van tijd wordt er ook een PlayStation 3 geïntegreerd. De hamvraag bij deze creaties blijft – op de prijs na dan – wie er nood heeft aan zulke wagens, maar toch worden er hier en daar Anderson Black exemplaren gespot.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Maserati GranTurismo S door Anderson"

  1. kristofl 31-07-2011 om 13:28

    tis ter over! te veel zwart…. vanbinnen ook niet mooi met die zachte stof.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...