Onthuld: BMW i3 Concept

BMW i3 Concept
BMW heeft een conceptversie van de langverwachte i3 onthuld, ook wel gekend onder de codenaam Megacity.

De BMW i3 behoort tot het nieuwe sub-merk van BMW, dat zich zal specialiseren in visionaire wagens met een volledig nieuw concept van premium mobiliteit en een focus op duurzaamheid. De i3 zal de eerste BMW in serie zijn met een volledig elektrische aandrijving. De kleine wagen krijgt maar liefst 170 pk en 250 Nm koppel. Bovendien krijgt de stadsmus geen voorwiel-, maar achterwielaandrijving. De sprint van 0-100 km/u is voorbij in 7,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 150 km/u.

Met een volledig opgeladen batterij moet je met de i3 ongeveer 130-160 km ver raken, in een zestal uur is de batterij opnieuw volledig opgeladen. Optioneel kan je de batterij ook in één uur voor 80% vullen. In tegenstelling tot wat de kleine afmetingen doen verwachten, krijg je binnenin een genereus interieur. Er is plaats voor vier personen en de sfeer is eerder lounge-achtig te beschrijven. De deuren van de i3 gaan omgekeerd open, in de koffer is er plaats voor zo’n 200 liter bagage.

Verder is de i3 volgestouwd met innovatieve technologieën, zoals een verregaande integratie met smartphones. Op afstand het interieur voorverwarmen is slechts een van de vele mogelijkheden. De i3 is ook in staat nabijgelegen laadstations te vinden en beschikt over intelligente assistentiesystemen die de stress van de bestuurder in het drukke stadsverkeer moeten verminderen. Voorlopig blijft alles nog vrij vaag, maar een conceptversie van de i3 wordt verwacht op het autosalon van Frankfurt. In 2013 zou de wagen in productie moeten gaan.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Onthuld: BMW i3 Concept"

  1. PJS 29-07-2011 om 14:33

    Blij dat het RWD is 🙂

  2. TDB 30-07-2011 om 10:53

    @PJS
    je bent niet de enige ! Het RWD past naar mijn mening ook echt wel bij  het premium gehalte van deze i3. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...