Peugeot stelt RCZ Asphalt voor

Peugeot_RCZ_Asphalt
Speciale edities van sportmodellen, geen enkel merk kan er omheen. En dus brengt Peugeot de RCZ Asphalt uit. 

De RCZ Asphalt komt er in een oplage van 800 stuks, waarvan er 50 voor de Belgische markt bestemd zijn. Al die exemplaren zijn intussen al de deur uit, waardoor dit artikel op zijn minst een beetje overbodig wordt. Maar goed, de RCZ Asphalt ziet er zeer goed uit, dus hij verdient wel behoorlijk wat aandacht. Onderhuids heeft Peugeot geen wijzigingen gebracht aan deze speciale editie. De RCZ Asphalt is beschikbaar met een 163 pk sterke dieselmotor en een 200 pk sterke benzinemotor. De rijkwaliteiten blijven even indrukwekkend als voorheen.

Wat er wel verandert, zijn de buitenkant en het interieur. Peugeot stak de RCZ Asphalt in een exclusieve matte lak die de naam Telluric meekrijgt. Bijpassend zijn er de 19″ grote zwarte velgen van het type Solstice. Hier en daar vinden we enkele Asphalt-logo’s terug. Aan de binnenkant krijgt de RCZ Asphalt zijn eigen zetelbekleding met contrasterende stiksels en – hoe kan het ook anders – behoorlijk wat Asphalt-logo’s.

Zie je een dergelijk exemplaar rondrijden, dan heeft de eigenaar daar €39.480 voor neergeteld. Zowel voor de benzine- als de dieselversie. Elk exemplaar komt met dezelfde opties, waaronder een alarm, een JBL geluidsinstallatie, glanzend zwarte remklauwen, speciaal lederen, een Sport Pack en enkele andere optiepakketten.

Lees & bekijk hier onze rijtest met de Peugeot RCZ.

Peugeot_RCZ_Asphalt

Peugeot_RCZ_Asphalt


		

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...