Impressie: Ford Fiesta SUV

Ford Fiesta SUV Concept Header
Volgens de laatste geruchten komt Ford met een Fiesta SUV Concept naar Frankfurt.

Enige tijd geleden toonden we jullie enkele spyshots van een hevig gecamoufleerde Fiesta SUV, Ford’s antwoord op de Nissan Juke. AutoExpress deelt nu ook enkele exclusieve foto’s die een beter idee geven van de toekomstige compacte SUV. De styling van de Fiesta SUV zou vooral geïnspireerd zijn door het Vertrek Concept, voorgesteld in Detroit en opvolger van de Ford Kuga. De Fiesta SUV zou gelijkaardige koplampen krijgen, een strak vormgegeven motorkap en een verlaagde daklijn. Ten opzichte van de Fiesta werden de wielkasten breder en werd het chassis iets uitgerekt. Chroom accenten vooraan en de dubbele uitlaat achteraan moeten het sexappeal van de Fiesta SUV bevorderen.

Ondanks de grote velgen wijst de grotere bodemvrijheid op voldoende off-road potentieel om de Nissan Juke het vuur aan de schenen te leggen. Naast de Fiesta SUV zou ook Opel met een concurrent komen voor de Juke. Een conceptversie van een volledig nieuwe Fiesta of Fiesta SUV zou naar Frankfurt komen, het productiemodel van de Fiesta SUV wordt verwacht op het autosalon van Genève volgend jaar. Zoals we reeds eerder meegaven, verwachten we onder de motorkap alvast de nieuwe 1.0-liter driecilinder EcoBoost met 90 pk alsook een krachtigere 1.6-liter uit de Focus. Daarnaast komt er natuurlijk een ruime keuze aan zelfontbranders. De Fiesta SUV zou aangeboden worden met zowel voorwiel- als vierwielaandrijving. Later zou eventueel een ECO-model zijn intrede doen. (Via: AE)

Ford Fiesta SUV

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...