Gespot: Ferrari 250 GTO replica

Gespot Ferrari 250 GTO replica
Gespot op de parking van de Makro, een van de duurste Ferrari’s aller tijden, de Ferrari 250 GTO!

Uiteraard hebben we hier te maken met een replica, voor een echt exemplaar werd in 2008 nog $28.000.000 betaald waarmee hij niet bepaald een daily driver is. Qua restwaarde kan dat wel tellen, want de originele aankoopprijs van een 250 GTO in 1962 bedroeg slechts $18.000. Maar geld hebben was niet genoeg in die tijd, je had de persoonlijke toestemming van Enzo Ferrari nodig om over te kunnen gaan tot de aankoop van misschien wel de meest legendarische Ferrari aller tijden, op de Enzo na dan.

Welke auto als basis voor deze mooie replica gebruikt werd is niet duidelijk, maar het is te betwijfelen dat hij eveneens een 3 liter V12 aan boord heeft als krachtbron, welke garant stond voor 296pk. In de hedendaagse autowereld lijkt dat nergens meer op, maar in die tijd was dat een hele prestatie. De Ferrari 250 GTO blijft een mythische auto, zo zijn er allerhande verhalen over de ontwikkeling: deze zou zodanig snel zijn uitgevoerd dat er zelfs geen snelheidsmeter aanwezig was. De originele stoelen zouden ook gemaakt zijn van de overalls van de werknemers, en veel knoppen en hendels zouden zijn overgeheveld uit een Fiat 500. Toch was hij even vooruitstrevend als legendarisch, zo was er een vernieuwende versnellingsbak met 5 verzetten en het toen geïntroduceerde metalen schakelpatroon vind je vandaag de dag nog steeds terug in Ferrari modellen. Van de echte 250 GTO werden er slechts 39 exemplaren gebouwd, vandaar dat rasechte liefhebbers zich waarschijnlijk genoodzaakt voelen om toevlucht te zoeken richting replica’s.

Spotterseer voor deze Ferrari 250 GTO replica gaat naar Bart!
Zelf nog leuke replica’s of noemenswaardige bolides gezien? Uploaden die handel!

Ferrari 250 GTO gespot

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...