Eerste foto: nieuwe Renault Twingo

Nieuwe Renault Twingo
Renault heeft een eerste officiële foto van de nieuwe Renault Twingo de wereld ingestuurd.

De nieuwe Twingo is het eerste seriemodel dat gebaseerd is op de nieuwe designrichting van Renault. De nieuwe stijl wordt vooral duidelijk naar voren gebracht aan de voorkant van de wagen, die radicaal hertekend werd. De voorkant krijgt 2 koplampen, iets wat we van Renault niet gewoon zijn. Het logo werd wat groter gemaakt en iets verticaler geplaatst. Volgens Renault zelf krijgt de Twingo hierdoor een vrolijk gezicht.

De nieuwe Twingo wordt op 13 september voorgesteld op het autosalon van Frankfurt. Onder de motorkap verwachten we niet veel wijzigingen met de huidige Twingo. De instapmotor, zij het nu diesel of benzine, beschikt dus over 75 pk. Aan de andere kant van het gamma vinden we een 133 pk sterke Renault Twingo RS terug, die zijn vermogen uit een 1.6 liter groot benzineblok haalt.

Lees hier onze rijtest met de Renault Twingo RS. 

Nieuwe Renault Twingo

Deel dit bericht:

4 reacties op "Eerste foto: nieuwe Renault Twingo"

 1. PJS 27-07-2011 om 19:42

  Helemaal passend voor een speels autootje als de Twingo, weet wel niet of ze deze front makkelijk kunnen doortrekken naar de andere modellen van het Renault-Gamma..

 2. kristofl 27-07-2011 om 20:55

  Niet mis… Toch een tamelijk ingrijpende facelift.

 3. STxN 27-07-2011 om 21:32

  wat een twee Juke’ls van mistlampen

 4. MRM 28-07-2011 om 12:39

  @STxN: vind ik leuk 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...