Wordt de Mercedes MLC een X6 killer?

Mercedes ML Coupe
Mercedes kijkt met argusogen naar het succes van de X6 en heeft besloten om met een M-Klasse Coupé te komen.

We hadden het eerder al eens over de komst van een nieuwe vierzits SUV bij Mercedes waarmee das Haus graag het vuur aan de schenen van de succesvolle BMW X6 wil leggen. Toen hadden we het nog over de GLS als naam voor de X6-killer, nieuwe geruchten laten echter een ander geluid horen. De X6 concurrent zou namelijk als ML Coupé door het leven gaan, waardoor je al snel tot de samentrekking MLC kan komen. Volgens Autonews wil de Duitse autobouwer de wagen in zijn Amerikaanse fabriek in Alabama bouwen, in dezelfde fabriek waar de ML wordt gebouwd.

Intern krijgt de MLC de codenaam C166 mee, de wagen is gepland voor productie in 2015, geïnteresseerden moeten dus nog een kleine 4 jaar wachten op de komst van de M-Klasse Coupé. Uit eerdere bronnen kregen we te horen dat de wagen op hetzelfde platform zal staan als de derde generatie M-Klasse, en dat voor het design gegrepen zal worden naar designelementen van de CLS. Onder de motorkap mogen we rekenen op verschillende geblazen benzinemotoren zoals een 3.5-liter V6 en een 4.6-liter twin-turbo V8. Langs dieselzijde kan er gekozen worden voor een 3-liter turbo V6 of een diesel-hybride die zijn componenten zal delen met de E300 Hybride die dit jaar op het autosalon van Frankfurt onthuld zal worden. Om ook de X6 M naar huis te kunnen rijden zal later trouwens ook een AMG-versie gelanceerd worden, deze krijgt een 5.5-liter V8 onder de motorkap.

Mercedes ML Coupe

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...