Porsche bevestigt komst baby Boxster

Porsche 550
Porsche baas Matthias Mueller bevestigt de komst van een instapmodel onder de Boxster, het zou een moderne versie van de 550 Spyder moeten worden.

De geruchten rond de eventuele komst van een model onder de Boxster doen al langer de ronde, maar het lijkt erop dat we nu officieel de komst van de wagen kunnen bevestigen. Nieuwe Porsche baas Matthias Mueller heeft in een Duitse krant namelijk bevestigd dat de sportwagenbouwer werkt aan een moderne versie van de Porsche 550 Spyder. Wie zich aan een retro design verwacht grijpt naast de knikkers, volgens Mueller zal de baby Boxster een vernieuwend design krijgen. De wagen zou qua onderstel gebruik kunnen maken van het middenmotor platform dat Audi in ontwikkeling heeft voor de toekomstige R4 Roadster.

De nieuwe instap Porsche zou al beschikbaar zijn vanaf 40.000 euro, waarmee hij toch een stuk goedkoper zal zijn dan de Porsche Boxster die vanaf een dikke 49.000 euro over de toonbank gaat. De baby Boxster zal een nieuwe viercilinder boxermotor krijgen die later ook gebruikt zal worden voor de Boxster en Cayman. Volgens bronnen zou de viercilinder een cilinderinhoud hebben van 2,5 liter, gekoppeld aan een turbo zou het vermogen tot 360 pk kunnen stijgen. Meer details volgen ongetwijfeld zodra de ontwikkeling van deze instapper meer vorm krijgt. (Via: AutoCar)

Porsche Baby Boxster

Deel dit bericht:

1 reactie op "Porsche bevestigt komst baby Boxster"

  1. kristofl 26-07-2011 om 17:03

    een premium versie van de Toyota MR 🙂 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...