McLaren MP4-12C GT3 klaar voor 24 uren Spa


McLaren GT zal met drie MP4-12C GT3-wagens deelnemen aan de 24-uren van Spa-Francorchamps.

Dit weekend is het tijd voor een 24-uren race op eigen bodem. Zaterdag 30 en zondag 31 juli worden namelijk de 24-uren van Spa-Francorchamps gereden. Een van de sterren dit weekend is de McLaren MP4-12C GT3, McLaren GT plaatst er maar liefst drie wagens van aan de start. Eerder nam het team van tien rijders reeds deel aan het Britse GT kampioenschap, dit weekend zullen twee wagens deelnemen in de Pro-Cup categorie en één wagen in de Pro-Am Cup klasse.

De McLaren MP4-12C GT3 werd reeds officieel voorgesteld in mei, de wagen zal vanaf 2012 gebruikt worden door privé-teams. Naast heel wat F1-technologie die gebruikt werd voor het stuurwiel en elektronische systemen, valt vooral het vermogen van de motor op. In tegenstelling tot bij de straat-legale wagen, levert de 3.8-liter twin-turbo V8 in de GT3-wagen slechts 500 pk in plaats van 600 pk. Natuurlijk werd het verminderd vermogen voldoende gecompenseerd door een sterke gewichtsreductie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...