Officieel: Mercedes C63 AMG Coupe Black Series

C63 AMG Coupé Black Series
Een C63 AMG Coupé niet hevig genoeg? De C63 AMG Coupé Black Series legt de lat nog iets hoger!

Twee weken geleden lekten reeds de eerste foto’s van de C63 AMG Coupé Black Series, nu heeft Mercedes een lading officiële beelden vrijgegeven. Eerlijk gezegd, ze zijn om van te smullen! Het belangrijkste ligt natuurlijk onder de motorkap: een 6.2-liter V8 met een vermogen van 517 pk een een monsterlijk koppel van 620 Nm. De motor deelt componenten met die van de SLS AMG en maakt het de krachtigste C-Klasse ooit! De krachtbron is gelinkt aan een AMG Speedshift MCT zeventraps versnellingsbak, waarmee de Black Series van 0-100 km/u sprint in slechts 4,2 seconden (nog niet definitief).

Ook visueel onderscheidt de Black Series zich van de reguliere C63 AMG. De Black Series oogt breder, agressiever en lager. De strakke bumper met splitter krijgt enorme luchtinlaten, alsook merk je meteen de twee gaten op in de motorkap voor het verder afkoelen van het hevig kloppend hart. Het spoor werd verbreed, met gevolg dat ook de wielkasten 42 mm wijder werden. Ze worden bovendien gevuld door 255/35 19-inch wielen vooraan en 285/30 19-inch wielen achteraan, die grotere remschijven herbergen dan die van de C63 AMG. Opzij vallen ook de luchtgaten op ter afkoeling van de achterste remschijven en de transmissie. Achteraan geen grote spoiler meer, wel een zwarte diffuser en vier trapeziumvormige gechromeerde uitlaten die het geheel knap afsluiten.

De AMG sportophanging is nieuw en werd beïnvloed door de racewereld. De bestuurder kan verschillende eigenschappen zelf aanpassen zodat een persoonlijke set-up bereikt wordt. De stabilisatorstangen werden aangepast om een enorm hoge grip en weinig rollen te verzekeren. De Black Series krijgt een sperdifferentieel en een ESP-systeem met drie verschillende standen: aan, “Sport Handling Mode” of gewoon uit. Ook het ABS-systeem werd niet ongemoeid gelaten.

Het interieur van de Black Series ligt in het verlengde van het uiterlijk. Zwart overheerst het dashboard, met rode accenten ter contrast. De optimale zijdelingse steun wordt verzekerd door twee AMG kuipstoelen met rode gordels. Voor het eerst is de Black Series bovendien beschikbaar met twee zitjes achterin, al worden die standaard achterwege gelaten. Tot slot zijn er natuurlijk vele carbon elementen en de nodige badges om te bewijzen dat je met de hevigste C-Klasse onderweg bent. Aangezien het nog steeds een Mercedes is, bleef comfort niet achterwege: klimaatcontrole, audio-cd met acht luidsprekers, een TFT kleurenscherm en dergelijke behoren tot de standaarduitrusting.

Voor wie het nog iets meer mag zijn, biedt AMG een Track Package en een Aerodynamics Package aan. Het Track Package zorgt voor Dunlop racebanden die exclusief werden ontwikkeld voor de Black Series. Ook wordt er door dit pakket voor meer koeling gezorgd. Het Aerodynamics Package brengt zogenaamde ‘flics’ aan uit carbonvezel, ook te zien op de SLS AMG GT3. De C63 AMG Coupé Black Series kost 115.430 euro in Duitsland en zal gelanceerd worden vanaf januari 2012.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Mercedes C63 AMG Coupé Black Series"

  1. PJS 23-07-2011 om 14:18

    Vet!

  2. TDB 23-07-2011 om 14:36

    Dat wil ik echt wel eens spotten! Of rijden?;)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...