Nieuwe Toyota Hilux 2012

Nieuwe Toyota Hilux 2012
Het doelpubliek van de Hilux zoekt niet direct een elegante en zuinige wagen, maar toch heeft Toyota de nieuwe Hilux wat meer klasse gegeven en iets efficiënter gemaakt. 

De Hilux is de leider in de verkoop van pick-ups en neemt maar liefst 25% van de totale markt in beslag. Toyota kan dus geen afstand nemen van waarden zoals duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Maar bovenop die waarden komen er nog enkele andere, zoals comfort en waarneembare kwaliteit. Ook aan de looks van de nieuwe Hilux werd gesleuteld.

Het interieur krijgt een nieuw dashboard met een horizontale instrumentencluster. Centraal vinden we een 6,1″ groot aanraakscherm terug. Het interieur baadt in een donkere afwerkingskleur die volgens Toyota bijdraagt tot de kwaliteit. Hier en daar vinden we zilveren sierstukken terug. Over het algemeen geeft het interieur een sobere, maar degelijke indruk.

Aan de buitenkant ziet de Hilux er een stuk moderner uit. Aan de voorkant kreeg de Hilux een nieuwe motorkap, een nieuwe grille, nieuwe koplampen en een andere voorbumper. Het profiel werd hertekend, net zoals de achterlichten. Op gebied van velgen kan je kiezen tussen maatje 15 en 17. Er zijn drie uitrustingsniveau’s beschikbaar: S, SR en SRX.

Kopers kunnen kiezen tussen drie koetswerkuitvoeringen: Single Cab, Extra Cab en Double Cab. Onder de motorkap is er plaats voor ofwel een 2.5 liter grote dieselmotor ofwel een 3.0 liter groot exemplaar. Het verbruik van de 2.5 liter grote dieselmotor werd met 1.0 liter teruggeschroefd naar 7,3 liter, terwijl de CO2 uitstoot 25 gram per km daalde. Beide motoren voldoen aan de Euro V-norm.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...