Gespot: nieuwe Lexus GS

Lexus GS
Lexus toonde ons eerder al de voorbode van de nieuwe GS in de vorm van het LF-Gh Concept. Nu zijn er nog meer tekenen van leven!

De Lexus GS zal waarschijnlijk in de loop van dit jaar gelanceerd worden. De nieuwe Lexus GS zou enkel beschikbaar zijn met een hybride motorisatie, het stokpaardje van Lexus. De milieuvriendelijke wagen zal het moeten opnemen tegen de BMW 5-Reeks, de Mercedes E-Klasse, de Jaguar XF en de Audi A6.

Het nieuwe model belooft volgens de eerste info een stuk sportiever en minder anoniem te worden dan zijn voorganger. Niet alleen het conceptmodel toonde spannende lijnen, ook het testmodel getuigt daarvan. Aan de voorkant kunnen we een LED-rail verwachten, terwijl er achteraan lichtblokken zullen zijn die deels doorlopen op de zijkant.

Onder de motorkap wordt er een modernere versie van de 3.5 liter grote V6-motor verwacht die samen zal werken met een elektromotor om gezamenlijk of apart de wagen aan te drijven op een zo efficiënt mogelijke manier. Lexus zal gebruik maken van lithium-ion batterijen, die toch een stuk efficiënter zijn dan de traditionele nikkel-methaan batterijen. (via AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...