Fiat Punto Evo nu met amper 90 gram CO2/km!

Fiat Punto Evo
Fiat zal op het autosalon van Frankfurt een nieuwe versie van de Punto Evo voorstellen met een CO2-uitstoot van 90 gram/km.

Bij Fiat kennen ze wat van zuinige auto’s, het merk heeft niet voor niets de eer om zich de constructeur te noemen met de laagste CO2-uitstoot in Europa. Voor Fiat betekent zuinig zijn natuurlijk ook continu verbeteren, en dat heeft het merk deze keer ook gedaan met de Fiat Punto Evo. Het zuinigste model in het gamma was de versie met 1.3 MultiJet en 85 pk onder de motorkap, deze zorgde vroeger voor een CO2-uitstoot van 95 g/km. De ingenieurs bij Fiat hebben echter extra gesleuteld aan de motor en zijn erin geslaagd om de CO2-uitstoot met 5% te doen dalen tot 90 g/km. Het gemengd normverbruik bedraagt 3,5 liter/100 km, uitzonderlijk laag.

Die lage CO2-uitstoot zorgt er natuurlijk voor dat de Punto Evo aanspraak maakt op de maximale ecopremie van 15% op de aankoopprijs en 90% aftrekbaarheid voor zelfstandigen en ondernemingen. Aangezien de huidige grens op 105 gram/km ligt moesten ze zich bij Fiat eigenlijk op dat vlak nog geen zorgen maken, maar met een eventueel gewijzigde regeling in het verschiet is het raadzaam om nu reeds een zo laag mogelijke CO2-uitstoot te halen.

Om van een CO2-uitstoot van 95 naar 90 g/km te gaan gebruikt Fiat de nieuwste evolutie in ‘Air technologies’, wat het brandstofverbruik en de schadelijke uitstoot verlaagt. ‘Air Technologies’ omvat alle innovaties aan motoren, transmissies en meer algemeen alle technische oplossingen die de dynamische efficiëntie van het voertuig verbeteren. De Punto Evo beschikt uiteraard over een Start-Stop systeem en een roetfilter, maar ook over een geoptimaliseerde vloeistofcirculatie en een intelligente alternator die de kinetische energie bij het remmen recupereert en bij acceleraties in zuinige modus werkt. Niet onbelangrijk is het feit dat deze motor nog steeds een viercilinder is, een groot voordeel ten opzichte van de concurrenten die vaak voor een driecilinder kiezen. De banden met lage rolweerstand en enkele subtiele aerodynamische aanpassingen aan het koetswerk helpen als laatste nog enkele minieme hoeveelheden brandstof te besparen.

De Punto Evo 1.3 MultiJet 85 pk 90 g/km is deze zomer al te bestellen tegen dezelfde prijs als die van de versie met 95 g/km. Dat wil zeggen dat de wagen beschikbaar is vanaf 16.000 euro BTWi.

Fiat Punto Evo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...