Officieel: Verbod blown diffuser teruggedraaid

Blown Diffuser
De FIA heeft beslist het gebruik van de off-throttle blown diffuser opnieuw toe te laten.

Na alle commotie rond de blown diffusers vorige week tijdens de Grote Prijs van Silverstone, heeft de FIA beslist het snufje opnieuw toe te laten. Volgende week in Duitsland is het gebruik ervan dus ten volle toegestaan, ook tijdens het lossen van het gaspedaal. Ferrari was zonder twijfel de grootste winnaar van het verbod en stemde vorige week nog tegen het terugdraaien van het verbod. De stem van alle andere teams was echter luid genoeg om de FIA te overtuigen.

Toch is de blown diffuser geen lang leven gegund, volgend seizoen zal het gebruik ervan onmogelijk worden door een veranderde positie van de uitlaten. De FIA heeft namelijk besloten deze zodanig te verhogen dat de warme lucht uit de uitlaten niet meer in de buurt van de diffuser kan komen. Het spelen met de engine mapping blijft echter wel toegestaan. (Via: GPupdate)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...