Officieel: BMW M3 DTM Concept Car

BMW M3 DTM Concept Car
BMW heeft op vrijdagavond de M3 DTM Concept Car officieel voorgesteld.

De wagen die werd voorgesteld geeft een eerste impressie van hoe de BMW M3 DTM eruit zal zien aan de start van het DTM-seizoen volgend jaar. Want zoals jullie reeds weten, keert BMW na twintig jaar terug naar het Duitse topkampioenschap. Vorige week werd bovendien een prototype gespot op het circuit van Oschersleben. Ook de twee eerste piloten werden voorgesteld, Andy Priaulx (GB) en Augusto Farfus (BR). Er is nog een lange weg af te leggen, maar alle partners werden reeds gevonden en de ontwikkeling van de wagen loopt op wieltjes.

De keuze voor de M3 ligt bij BMW voor de hand. Tussen 1987 en 1992 behaalde de M3 zo’n 40 overwinningen en 150 podiumplaatsen in het DTM-kampioenschap. De nieuwe M3 DTM Concept Car is gebaseerd op de M3 van de vierde generatie (E92), de ontwikkeling werd aangevat in de herfst van 2010. Voor het seizoen van 2012 moeten alle DTM-wagens een zeker aantal componenten gebruiken van hun straat-legale broertjes om de ontwikkelingskosten te drukken. Toch werden enorme aanpassingen gebracht aan zowel de motor als de aerodynamica.

Natuurlijk blijven de verschillen met de straat-legale versie enorm groot. Zo is de M3 DTM Concept Car een zogenaamd silhouette, waarbij het koetswerk niet meer is dan een monocoque vervaardigd uit een speciaal soort carbon. Een stalen rolkooi zorgt voor de nodige stevigheid en veiligheid. De 4.0-liter V8 motor levert in de M3 DTM Concept Car een vermogen van ongeveer 480 pk, zo’n 60 pk meer dan de standaard M3 E92. De wagen accelereert dankzij het lage gewicht van 0-100 km/u in slechts 3 seconden en de topsnelheid bedraagt ongeveer 300 km/u. Wij zijn benieuwd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...