Video: Spada Codatronca Monza

Spada Codatronca Monza
Spada Vetture Sport heeft nieuwe details vrijgegeven over de Codatronca Monza die voorgesteld werd in Monaco op het Top Marques evenement.

Het unieke exemplaar van de Spada Codatronca Monza werd gebouwd in opdracht van Aznom en draagt invloeden van typische roadsters uit de jaren ’60. Ondanks de oldschool styling is de wagen onderhuids volledig bij zijn tijd, aangezien hij beschikt over een aluminium chassis, een composieten koetswerk, Brembo remmen en OZ Racing velgen met Pirelli PZero Corsa rubber. Technisch gezien gaat het om een enig exemplaar, maar SVS is van plan een productiemodel te bouwen op aanvraag.

Het vermogen van deze supercar is afkomstig van een 7.0-liter V8, in totaal worden 720 paarden losgelaten. Het motorkoppel bedraagt een moeilijk te temmen 950 Nm, schakelen doe je zelf via een manuele zesbak. Aangezien de wagen slechts 1.180 kg weegt, is de sprint van 0-100 km/u reeds voorbij na drie seconden. Echte waaghalzen drijven de roadster tot een topsnelheid van 335 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...