Fiat 500 “First Edition” onthuld in China

Fiat 500 First Edition
Fiat heeft in China de Fiat 500 “First Edition” onthuld, de wagen werd speciaal door vijf Chinese designers ontworpen.

Deze beperkte editie die in een oplage van 100 exemplaren gebouwd zal worden moet het startsein geven voor de commerciële lancering van de Fiat 500 op de Chinese markt. Elke Chinese klant die tussen 12 juli en 15 september een bestelbon ondertekent maakt kans om zijn bestelling vervangen te zien door een uniek “First Edition” exemplaar van dezelfde 500.

De Fiat 500 “First Edition” is gebaseerd op de 500 Lounge en is getooid in parelwit en voorzien van een roodlederen interieur en een specifiek badge op de zijdelingse dakstijlen. Onder de motorkap vinden we een 1.4 MultiAir motor terug, goed voor 101 pk en 133 Nm koppel. De motor wordt daarnaast gekoppeld aan een zestraps automaat. Meer bijzonder is het unieke uiterlijk van deze bijzonder 500, vijf jonge Chinese kunstenaars kregen elk de mogelijkheid de band tussen Italië en China duidelijk te maken op een originele en creatieve manier. Tegen 2012 wil Fiat naast de 500 ook een Berline in China lanceren, deze zal volledig in China worden gebouwd.

Lees hier onze rijtest met de Fiat 500 TwinAir.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...