Gerucht: Opvolger voor Renault Clio Williams?

Clio Williams 1992
Volgens de laatste geruchten zou de legendarische Clio Williams uit 1992 een opvolger krijgen.

Er zijn nooit genoeg hot hatches, zoveel is zeker! Volgend op de berichten dat Renault opnieuw motoren zal leveren aan het Williams Formule 1 team, komen geruchten over een door Williams onder handen genomen Renault Clio RS. Een contactpersoon bij Renault vertelde AutoExpress dat deze hot hatch sterk zal verschillen van het standaardmodel, foto’s tonen alvast de originele blauw-gouden kleurencombinatie. Met de komst van een volledig nieuwe Clio eind 2012, is de timing perfect voor een waardig vaarwel-model.

Onder de motorkap kunnen we de atmosferische 2.0-liter verwachten met een vermogen van 240 pk, zo’n 40 pk meer dan de standaard Clio RS. Natuurlijk zal Renault moeten opletten de verkopen van de duurdere en 250 pk sterke Mégane RS niet in gevaar te brengen. De ophanging van de Clio Williams zou gelijkaardig zijn aan die van de Clio Cup, maar met Sachs dempers uit de racewereld. Ook krijgt de wagen grotere remschijven en Bridgestone Potenza banden zoals op de Mégane RS Trophy, die onlangs het record voor voorwielaangedreven wagens op de Nürburgring verpulverde. Binnenin zou weinig veranderen ten opzichte van de Clio RS, tenzij enkele badges en Recaro sportzetels met het Williams logo erin gegraveerd.(Via:AE)

Lees hier onze rijtest met de Renault Clio RS Gordini
Lees hier onze rijtest met de Renault Mégane RS 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...