Ferrari wil geen nieuwe Lancia Stratos


De plannen voor de heropleving van een nieuwe Lancia Stratos worden door Ferrari belemmerd.

Volgens de New Stratos website stemt Ferrari niet in met een gelimiteerde productie van de nieuwe Lancia Stratos door Pininfarina noch door andere Ferrari-afhankelijke partners. Dit levert een enorm probleem op, aangezien Pininfarina reeds gezegd had dat ze de wagen niet zouden bouwen zonder Ferrari’s toestemming. De groep achter de ontwikkeling van de nieuwe Stratos blijft echter niet bij de pakken zitten en overweegt nu bedrijven die onafhankelijk zijn van Ferrari. Hoe het verhaal afloopt, zal de toekomst uitwijzen.

De nieuwe Stratos is gebaseerd op het verkorte chassis van een Ferrari F430. Onder de motorkap ligt een 4.3-liter grote V8 die een vermogen levert van 540 pk en een koppel van 500 Nm. De sprint van 0-100 km/u neemt slechts 3,3 seconden in beslag, de topsnelheid bedraagt 274 km/u. Bovendien weegt de wagen slechts 1.247 kg, met een 44-56 gewichtsverdeling. Onlangs kwam de nieuwe Stratos in actie op het circuit van Francorchamps, de video daarvan zien jullie hier. (Via: New Stratos)

Lancia Stratos

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...