Gerucht: Porsche werkt aan nieuwe supercar

Porsche 911 GT2 RS
Volgens Bloomberg wil Porsche de kloof tussen de 911 GT2 RS en de veel duurdere 918 Spyder vullen met een nieuw model.

Porsche is alom bekend voor het vinden van nieuwe variaties op de 911, of het vullen van bijvoorbeeld de kloof tussen de Boxster en 911 met een Cayman. Nu heeft de Duitse sportwagenfabrikant echter een nieuwe kloof gevonden die ze graag opgevuld ziet, namelijk die tussen de 911 GT2 RS (€237.000) en de enorm dure 918 Spyder (€768.500). Volgens Bernhard Maier, hoofd sales bij Porsche, zou de wagen vergezeld kunnen worden door varianten op de Cayman en Boxster alsook door een uitgerekte versie van de Panamera. Varianten, varianten en nog eens varianten dus!

Uit de woorden van Maier valt af te leiden dat Porsche hoogstwaarschijnlijk wil concurreren met de nieuwe Lamborghini Aventador, die beschikt over 700 pk en €255.000 opbrengt. Letterlijk zei Maier het als volgt in een exclusief interview met Bloomberg:

Er liggen reeds ideeën op tafel die op papier veelbelovend lijken. Het is logisch de vraag die bestaat op de markt op een intelligente manier te dienen. De vraag die bestaat tussen de top 911 en de 918 Spyder wordt door ons voorlopig niet beantwoord, terwijl andere fabrikanten in dat segment reeds een of meerdere producten verkopen.

(Via:Bloomberg)

Porsche 918 Spyder

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...