Fiat 500 rijders meest tevreden in hun klasse

Fiat 500 TwinAir
De Fiat 500 is verkozen tot beste ‘mini’ in de Duitse tevredenheidsenquête van JD Power.

De Fiat 500 kent vooral tevreden klanten, in een tevredenheidsonderzoek scoort de kleine Italiaan erg goed in zijn klasse. De Cinquecento eist meteen de eerste plaats op in een onderzoek dat uitgevoerd werd door het Amerikaanse JD Power. Deze organisatie peilde bij de Duitse automobilisten naar de tevredenheid van hun wagen. Deze studie omvat 67 criteria verdeeld over vier categorieën, zijnde Appeal, Quality, Reliability en Running Costs. Deze vier categorieën tellen voor 80% van de score mee, 20% wordt ten slotte ingenomen door de globale tevredenheid over het merk en het netwerk. Aan de enquête deden 17.158 Duitsers mee, ze hadden hun wagen minstens 2 jaar in bezit en reden er gemiddeld 38.700 kilometer mee.

In de categorie van de mini’s scoort de Fiat 500 erg hoog met 81,8% van de punten, het laat dan ook de traditionele Duitse en Japanse waarden achter zich. De wagen scoort uitermate goed op vlak van rijplezier, comfort, design en kwaliteit van het koetswerk. De Duitse automobilisten zijn daarnaast ook erg te spreken over de lage gebruikskosten. De sterke score komt er nadat er ook sterke prestaties werden voorgelegd op het vlak van technologie, de kleine TwinAir motor die gelanceerd werd in de 500 werd namelijk dit jaar bekroond tot motor van het jaar 2011.

Lees hier onze rijtest met de Fiat 500 TwinAir.
Lees hier onze rijtest met de Fiat 500C.

Fiat 500 Gucci Natasha Poly

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...